RSC

Friday, May 27, 2011

TOLONG. KESIAN T_T

Salam Kenal. 
Saya Rosdiana. A.C. Saya tinggal dan bekerja di London . Saya menikah dengan seorang warga negara Amerika. Kami hidup menetap di London .Setelah lama berumah tangga ternyata  Suami saya sudah menikah dengan  wanita lain, wanita itu salah seorang warga negara Amerika,mereka kenal dan menikah sebelum suami saya bertemu dengan  saya. Dia tidak memberitahukan hal ini kepada saya sebelum kami kenal dan berniat  menikah. Jadi saya berstatus istri kedua.
Saya bekerja di perusahaan suami saya sebagai akuntan. Saya memegang bagian account. Saya berencana untuk memindahkan uang pemberian nafkah suami saya yang  berjumlah sebesar total £ 2,000,000.00 GBP [Dua Juta Pounds Inggris] keluar dari perusahaan ini untuk masa depan saya di Indonesia dan untuk hidup anak cucu saya jika suami saya menceraikan saya karena pengaruh  istri pertama

 ... etc etc...

Saya butuh orang terpercaya yang tidak akan pernah mengkhianati saya.

Diana London
23 Belgrave Street # sq.London,
United Kingdom
atau Anda call me +447031802657 begin_of_the_skype_highlighting            +447031802657      end_of_the_skype_highlighting


--------

Kesian. Dia cari orang yang boleh dipercayai. Dah banyak kali dapat email macam ni.


Kesian. Dia dah email ramai agaknya.


Tapi lagi kesian kita semua yang dapat email ni. Dah banyak kali dapat email ni. Dapat email ayat serupa tapi dari orang berlainan.


Kesiankan kita. Penuh inbox dengan SPAM


T_T



26 comments:

Ayeem Jemain said...

nak! nak kaya nak kaya! haha

eLLa said...

no no no..mcm spam nie..i pown selalu terima email cmni..hati2 yer

hidayahshariff said...

macam tipu je ni. pelik je -,-"

takkan la dia nak bagi duit dekat stranger suruh simpankan? setakat mana kita boleh percaya stranger? kenapa dia tak bagi kat family dia je kan untuk simpankan?

haaaa, pelik pelik -,-"

Syafiqah Sabki said...

kite dah 2 kali dapat email camneh tapi citer lainlah..memang pentipu pun tapi x tauw ape motif die sebenarye..huurmm

Sharinginfoz said...

hampeh betul e-mail macam ni kan, buang masa kita aja

liyana said...

mcm2 cara org nak menipu kan.. hmm

Nizam said...

nak lagi best baca kat sini
http://www.419eater.com/html/letters.htm
orang yang antar scam letters tu di gelar "scammer" dan mamat yg mempermainkan dia di gelar "scambaiters".
pecah perut baca mcm mana org yang hantar scam mail tu kena scam balik!

dd.hasnidar said...

memang.penuh dah inbox dengan email kesian macam ni.

kesian kitakan sebab asek kena delete dan spam je?

Liyana Aziz said...

x penah baca spam.. hukhuk.. tipu je koje kome yeee

yangbaik said...

say no to spam.

tulaaa... nak kaya cepat dok koreng duit tabung orang lain pulak... kesian kite

Rina Salleh said...

SPAM ni sajewww nak bagi rasa hot konon-konon dapat banyak email.

delarocha said...

masalahnya ada jugak yang kelabu mata baca emel mcm ni, banyak benor 0 kat blkg tu, GBP plak tu...

huhuhu

pakcik kayoooo

pakcik terpedaya

nurayunni said...

spam..biase la...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera pun dpt email yg same..haish..

buzzy said...

jgn berjinak2 dgn spam..

Kamsiah said...

salam
lagi kesian kalau ada yg mempercayainya..

aisya ecah said...

jahat kan dorg yg wat kije cmnie..ish3...kan3..;p

Renee Meow said...

meow! heyya...

nice blog n great biz u have here.. fashion blogger rupanya..and oso gadis melayu winner..! congratz (lambatnya wish)hehe.. are u a b2b dear (bride-to-be)? saje tanye kann..

anywayss,let's exchange link..http://reneemeowwedding.blogspot.com

ok tcare dearie, daaa...


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

cik mun said...

byk kali jgak dpt email ni..

Anna said...

Hi..feel free to visit http://www.suhanaoct.blogspot.com & http://www.anagallery-suhanaoct.blogspot.com tq :)

meaw said...

duit?haahhahaha..nak :P

Erra Kyra said...

=.='













tq.entry ni membantu saya agar ber hati hati.^^

.fariza. said...

xbes bila dapat benda2 alah cenggitu.
geram giler lar~

Eyriqazz said...

spam,spam,spam,tapi ramaije tertipu kan?

this is 4u..

Antara 7 Bloggers Wanita Popular ini, Siapakah 3 bloggers yang eyriqazz tidak pernah jumpa in real life?

Peri PiA said...

"kesian"

Hayati Hamzah said...

kesian dia .
suruh laki dia kawen banyak lagi pun tak pe . HAR HAR