RSC

Thursday, April 7, 2011

Miss Malaysia?

Semalam, adik sibuk tanya,

Ikin: "Kekna dah tengok tak video Miss Malaysia?"
Kekna: "Miss Malaysia? Sejak bila ada Miss Malaysia"
Ikin: "Ada yang baru, Miss Malaysia Pahang. Kekna tengok video ni"


Lepas tengok,

Kekna: "Ni apa ni? Perempuan ke?
Ikin: "Ntah la. Suara dia lain. Macam lelaki"
Kekna: "Habis tu, kenapa ada binti?"
Ikin: "Ntah la. Tapi ada artis datang"
Kekna: o.O"


Dua blog famous ada tulis pasal entri berkaitan. Cik Epal dan BeautifulNara.





Share link je lah. Nak letak video pun takut. Confused dengan video ni, majlis ni, orang-orang yang terlibat dll. Cuma mereka yang terlibat dan ada dekat situ yang tau perkara sebenar. Nauzubillahiminzalik. Mintak Allah menjauhkan dari diri dan keluarga kita dari terlibat dengan perkara sebegini.


Abu Sa’id Al-Khudri r.a. berkata: Saya mendengar Rasulullah shollallôhu ‘alaihi wasallam bersabda: ”Barang siapa diantaramu melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika ia tak sanggup, maka dengan lidahnya. Dan jika tak sanggup juga, maka dengan hatinya, dan yang demikian itu adalah selemah-lemah iman.” ~ H.R. Muslim


Wallahualam

10 comments:

tqahmisdar said...

malu sy sebagai org pahang.. adoi~

Mr feckry said...

minta jauh la ye

nadyNad said...

da tengok da video tu,
yang peliknye, ade je artis pakai tudung buat performance..
siap cakap lagi pemenang tu ade aset yang bagus..

confuse lak bab tu,

nadyNad said...

da tengok da video tu,
yang peliknye, ade je artis pakai tudung buat performance..
siap cakap lagi pemenang tu ade aset yang bagus..

confuse lak bab tu,

MiSz fiFiEyQa said...

saya pun da tgok video tu..x paham kenape artis tu pun mcm sokong je aktiviti2 x b'moral camni...dah la pakai tudung pulak tu..x tau la nak cakap ape... =___="

saliha888 said...

terkejut tgk ada artis kita yg bertudung pon sokong agenda sebegini. huhhh.

Eyda Sayyeeda said...

noraniza idris sokong? dy terpaksa kott? huhu. tgk tak yg last tu, siap ckp thanks kat suami tercinta? kalau tak silap lah. -,-

ousna90 said...

bala kalo datang,,bukan dekat pahang aje..nauzubillahiminzalik...

fieyza.rz said...

nauzubillahiminzaliq..

Reen Tart Nenas said...

yg miss pahang tu kwn saye masa sekolah. die dah la sepupu artis wanita paling femes kat mesia nie. dulu masa sekolah mmg lelaki la, siap pakai songkok. kami pun terkejut bile terjumpa die di fb last year die dh jadi perempuan. kesian :( tp family die terima die seadanya.