RSC

Friday, February 25, 2011

Surat untuk Dora

Kehadapan Dora yang dirindui,


Baru-baru ni kita tengok berita gempa bumi dekat Christchurch. Risau bila teringat Dora ada dekat sana. Kita harap Allah selalu lindungi Dora. Dora ok ke? Tapi Dora dekat Auckland. Harap-harap tak effect sangat. Lagi pun Dora kuat. Kita tau. Kalau gempa bumi pun, tak effect Dora. Exaggerate ke kita ni?


Minggu lepas kita keluar dengan kawan-kawan. Na yang duduk dekat Sarawak tu balik semenanjung kejap. Dapatlah lepas rindu lunch sama-sama. Tapi kita rasa tak lengkap sebab takde Dora. Hujung tahun ni Dora dah balik Malaysia. Harap-harap Dora posting dekat-dekat je. Boleh la jumpa selalu.





Happy! Menyorok belakang Uyun:p


I love them. (And Dora!)



Hari tu kitorang pergi shopping bertiga. Kesian Uyun dengan Kscha sebab kita selalu lama cerewet pilih barang. Tapi diorang cool je tunggu. Masa harijadi Uyun pun kita celebrate bertiga je. Kalau ada Dora mesti lagi best.


Tak lengkap gambar tu sebab takde Dora. Tengok muka kitorang pun tak happy sangat. Kan. Kalau ada Dora mesti muka lagi happy dari ni.


Dora... Dora tau tak, Dora salah sorang kawan yang kita rasa selesa jadi diri sendiri. Tak pernah rasa janggal.  Tak pernah rasa kita kurang bila dengan Dora. Sebab Dora selalu buat kita rasa kita manusia yang bertuah. Walaupun masa tu kita macam takde pape.


Kita ingat lagi dulu-dulu kalau ada cerita selalu YM dengan Dora. Kadang-kadang gelak sorang-sorang depan laptop masa YM tu. Kita ingat lagi masa tengah YM, Dora kata air tumpah sebab gelak-gelak terlanggar meja. Haha. Comel je. Kadang-kadang nangis masa tengah YM. Kita pun still ingat cerita lagu Hijau Daun.


Walaupun Dora jauh tapi Dora selalu dengar cerita kita. Sekarang Dora dah final. Kita tak nak kacau Dora study. Kita nak tunggu Dora balik, nak panggil Dr.Dora! Tak kira nak jugak panggil even Dora tak kasi.


Dulu Dora kata 2011 baru habis belajar. Lamenye lagi. Tiba-tiba dah 2011 sekarang ni. OMGeeeeeee. Kita dah muda! Haha





Dora sangat down to earth. Sangat sangat! Sebab tu lah agaknya ramai sayang Dora. Kita pun sayang Dora. Dora mesti tersedak-sedak dekat sana. Sebab bila kita keluar dengan Uyun dengan Kscha, kitorang selalu sebut nama Dora. Tapi kitorang tak mengumpat Dora tau. Kitorang rindu je. Hihi


Kita ingat jugak pertama kali tengok teater dekat IB pun dengan Dora. Lepas tu hantar Dora balik lambat gila sebab pergi makan dekat Murni dulu lepas tu. Balik tu takut kena marah. Hihi. Banyak rahsia kita Dora tau. Terima kasih Dora sebab kita tau kita boleh percayakan Dora.


Ingat tak ni? Tahun 2008 tak silap.


Dora, banyaknya nak cerita dekat Dora! Lambatnya bulan sebelas nak datang...


Luvvvv,
Riri

17 comments:

ღ.faiez.ღ said...

kte yg tak pnh jumpe dora pon tau dia baek.dia mcm riri.uyun.kalo beborak kdg2 rs mcm lm je knl.


happy dpt knl korang;)

mudah2an satu ari nnti dptla jumpa.;))

u y u n said...

kenape kite rs nk nanges bc nehh. omg.dalame kite besame rupenye-thanks sbb besame dikale susa dan sng dora n riri n k.schaa . ;((sygg korg.

Cherrie Pie Sweety said...

so sweet.. rasa terharu :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

uyun comey!! skolmates maera.. =)

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/02/1414-gerenti-naek-no-nie-esok-kat-toto.html

pika pikah said...

hey, i was studying in Auckland too. kenal jugak Dora kwn u ni, Fidora Nasution kan? She's so lucky to have a friend like u! ;)

Rina Salleh said...

paeiz- kita rindu zaman dulu tapi zaman sekarang ni realiti yang lagi best! haha. tq paiez sebab selalu ambik berat pasal kita:) kita terasa muda sebab guna perkataan 'kita' ;p


uyun- masa tulis ni pun kita rindu korang sangat! tak tau la kenapa semalam rindu sangat. tapi rindu uyun dgn kscha boleh jumpa, rindu dora boleh tgk gamba je. hihi. tahun ni kita nak selalu habiskan masa bersama2!

Rina Salleh said...

Cherrie Pie Sweety - tqvm :)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid - uyun mmg comel. perangai lagi comel! hihi.

pika pikah- ye tu Fidhoraaaaa! kirim salam dekat dia. No, im lucky to have her as a friend:)

dora said...

RIRIIII!!! omgg mcm tgh mimpii je baca entry nii, i feel like cryinggg satu baldi! uhuhuh. riri, i feel very very honoured tau(^^,) thank you thank you for this post! campur2 rasa, kejap nak nangis, kejap nak senyummm sepanjang hari eheheh. lagu hijau daun tu smpi now kalau dgr terus teringat riri! tu mmg zaman kite both tgh kelam kabut sikit kan ahahah rinduu time kite dua byk masa boleh share stories on ym. tak sabar nak balik for good! nak jumpa riri uyun kscha nadia leya nad n sume2 lahh. saaayang riri! love love!

Paiez - happy to know u too!! n yeahh thanks so much sbb selalu concern pasal kite. mwahh syg paiez! ;)

Uyun - kite punnn rasa nak nangisss. sweet sgt riri nih flashback kisah silam kite2 yg comot dulu kan ahaha. teringat time 2007 camtu, kite n riri segan nak tegur2 kat fs. last2 uyun jugakk yg tolong kitorang ahahah ;p

Pikah - ehehe i remember you! ;) yes indeed, i am so lucky to know rina n her lovely friends :)

Ami Schaheera said...

sweet je tulis :') i pun terharu jugak. teringat zaman kecik2 main kat rumah dora & wynn. keciknya dunia!

dora said...

Kak ami, bestnyaaa zaman tu! kat rumah kitorang yg sitiawan kan? ada satu gambar lompat kak ami. hahaha zaman kite comottt :p yeah, small world indeed :)

Pedagang Mousepad said...

hopefully dora cepat abis bajo dgn jayanye..










-uchi kay-f ahmad-

Mawar Merah said...

Seronok tgk korang. Semua bersatu je. Dr dlu smpi skrg. Ini la yg dikatakan BFF.

wanie m'nJ said...

to be frank,at first saya tak brapa kenal akak.it juz bcuz saya tak layan pun program realiti gadis melayu.gratefully kenal akak since dalam safiyya.suka gila rancangan tu.relax & cool plus kita dapat byk in4.keep it up kak.

soffya cik bulan said...

kite pn ada sorang kawan baik mcm tu...tp dh kawen...hope dpt kwn smp mati.....

semoga persahbatn korang pun mcam tu...

Gee Jah Noor said...

sweet sangat..rasa terharu dan sebak jugak bila baca surat rina utk dora ni..ikhlas dari hati..semoga ikatan persahabatan korang akan kekal hingga ke akhir hayat.. :)

Lyna Shaari said...

rasa nak sgt jmp scha n riri..walaupun kter dh penah hangout skali zmn dulu2..gn scha pun pernah jmp..cume gn nadia,na edan n uyun jek belum jmp..ntah bler leh meet together neyh ;(

Radianthijab said...

salam..besnya rina da kwn cm diaorg.. bgus2..terharu bca wlaupun xpenah jmpa korang..anyway, sya suka dgn sifat lemah lembut rina.. mmg gadis melayu :))- may Allah bless u all k..!!