RSC

Wednesday, November 3, 2010

Layak ke?

Peringkat Pertama

Pukul 11 pagi, aku masih depan laptop. Hari ni ujibakat Gadis Melayu dekat Plaza Alam Sentral Shah Alam. Dua hari lepas ada kawan FB yang bagitau. Tapi aku rasa aku tak layak. Confirm ramai yang berbakat datang nanti. *punyalah negative thinking masa ni*

Tiba-tiba uyun call tanya harini buat apa. Lepas je tau pasal ujibakat tu, Uyun terus cakap "kita jumpa kat sana tau Riri! Kita tunggu Riri" tet..tet..tet... Dah letak dah. Aduhh. Sempat ke pergi? Nak pakai apa? Nak prepare apa? Kalau juri tanya pasal sejarah ke, tak ke naya. Uhuh. 

Siap pakai baju kurung, aku pergi dengan escort tetap, Ikin. Kebetulan kakyong datang rumah, dia pun ikut sama. Cadangnya nak shopping baju Akif lepas tu.

Sebelah tu Ajwin. Masa ni dah masuk peringkat 2

Ramainye orang! No aku 189. Masa tu baru 140 lebih. Ni sempat kalau nak balik ni. Tapi kakyong dah siap duduk kat kerusi. Tsk. Uyun pun datang support. Kalau cakap takjadi nak masuk aci tak? Orang sebelah aku sampai tanya, you nervous ke? Mungkin sebab muka aku nampak sangat takut. Hihi. Naik pentas aku memang redha habis. Tapi alhamdulillah dapat ke peringkat kedua. Aku pilih untuk kukur kelapa. Sebab kecik-kecik dulu aku pernah main benda ni kat kampung. Aku panggil, anak kuda. Comel tak?



Peringkat Ketiga
Masa dapat panggilan ni aku tengah berniaga dekat booth. Dia suruh datang esok dengan skrip pendek pengacaraaan. Malam tu balik rumah buat skrip pukul 2pagi lepas tu tidur. Esoknya pergi Sri Pentas, semua orang yang datang dah sedia dengan skrip dekat tangan. Kebanyakkannya dah hafal. Aku? Skrip pun terbelit lagi dekat lidah.

Tapi Alhamdulillah aku terpilih antara 9 finalis akhir. Panggilan tu memang aku tak jangka sebab semua 23 orang yang terpilih haritu hebat-hebat belaka. Alhamdulillah semua kuasa Allah.


Ni lah Uyun ;)

42 comments:

AincyuNK said...

excited nak baca... hohoho =)

Eja said...

Rina layak ler..x caya lagi ke?? tahniah kak...tumpang gembira...nak tanye juge nih,bulan bape biasanya ujibakat gadis melayu tu ya??

nasr said...

Salam rina gadis melayu.
~ bila saya dapat tau rina join gadis melayu memang dapat agak rina boleh pergi jauh. ramai yang yakin rina boleh menang dan jadi ikon gadis melayu. tahniah sekali lagi saya ucapkan.. :)
~ tak terfollow semua episod. mase ujian kelayakan tu ada tak ujian baca Al-Quran dan berzanji?

kotakCEKLAT said...

LAYAK JER!

kotakCEKLAT said...

LAYAK JER! :))

Lady Waleane said...

yeay.. da dpt bkk blog rina...
btw, congrats :)

Sarah Boutique said...

k.rina comey! gt luck..sy akn sntiasa supprt u ;) bile la pat jmpe sist eyk..good luck sist...smga hidu[ diberkati sentiasa..=)

DaHLia said...

rina, thanks komen blog sis :D
tahniah ya...dah rezeki :D
tak sabar nk baca yg seterusnya :D

wanie said...

kak rina dearie..
kamu mmg sgt2 layak!
mama pun awal2 lagi dh ckp yg akk akn menang..finally yeayyy!!u won!smg akk sentiasa dlm lindunganNya..amennn~=)

Ayeem Jemain said...

congrats! :D

xaty said...

congratz ye :)

LiFe KaMi said...

rina memang macam sesuai jadi gadis melayu , semoga kekal membawa imej yang baik..:)

Dauspozi said...

Kak Awin Blogger pon ada gak... hohoho...

Haizatt Abdul said...

layak je..thanks komen and link my blog..ex crew K'08..:)

noor afzan said...

perghh..
tu la namanya rezeki..
=)

tak sabar nak baca nest episode.

Privacy_Resident said...

of course layak, tengok cara kukur kelapa pon dah tau. haha.

btw, thanks coz linking my blog. ;)

Kancilbiru said...

masa malam final sy tengok, peserta lain memang over sikit..u jer paling diam dan stabil...ekeke. ciri-ciri gadis melayu..

u deserved the winning girl! congrats..

Ummiross said...

Salam Dari Kuching Sarawak

Tahniah Rina atas kejayaan menjadi ikon gadis melayu

Cikbelog said...

wah rezeki tu..tahniah yea..btw, suka la tgk sis kukur kelapa..comel..hehee

zuar said...

tahniah rina...good luck 4 ur future...:-)

¶A.K.I¶ said...

i tgk live gadis melayu final~
ahah memang da suspek miss Rina menang. u looks like a judge's fav...

and congrates rina~~ ^_^
moga sukses

♥ kyu said...

hoho congratz!

Nadia arRumaisha said...

tahniah rina... rina memang layak.... Apapun nadia doakan moga rina setiasa sukses..Amin

♥S@R@♥ said...

Tahniah rina..sorry lambat wish..

pe2 pun masa join pelancaran website rina dulu.. akk dah kagum ng rina.. mempunyai cita2 & matlamat yg bagus. dan paling suka rina nak bantu wanita2 lain..hope impian rina tercapai..

kesimpulannya rina memang layak jadi pemenang gadis melayu 3.. ;)

/Dayah//Nurul/ said...

tahniahhhhhhh :)

rina dah menang gadis melayu, ajwin tu ada skali, dia pon patut masuk

mRs FaR_eAsT said...

of course u laya dear..congrats once again

Faizal@PeJAY said...

dah berjaya pun

نورازريناابوحيري said...

tahniah :)

- zuriey - said...

tahniah rina

ardinihumaira said...

;)
tahniah sis!
dni adabuat entty mengenai kemenangan sis di ---> Juara Gadis Melayu 3 | Rina Salleh

Beb Firdaus Haji Zainal said...

this is most like fairytale :)

akuzle said...

salam komen... taniah atas kemenangan...alhamdulillahh!! akak x berkesempatan nk tgk coz tv9 x leh nk tgk kt umah neh, x der astro plaks tuh... x sangka awk neh blogger gaks eks? Ajwin Ajeera tuh lagik blogger tegar....eheheheh... so aper projek now? kontrak ngn media prima?

aMyErInAiMiE said...

xsangka plak ade referrel dtg dr cni..hehe.tq rina for the acknowledgment! ;)

anyway...congrats~~

~cik manis~ said...

kak rina, mcm mimpi je kan? huhu

zu said...

congrats rina! ;)

munna said...

tahniah.. menang gadis melayu... sentiasalah pelihara ikon itu agar tiada yg mencemuh seuatu hari nanti

Hakim Az said...

Tahniah, dh popular skrg ek.
p/s: Look down when u're up above :)

Rina Salleh said...

AincyuNK - hihi

eja- sebelum ni bulan jun/july. lepasni tak pasti pulak. nak join eh? :p

nasr- terima kasih. ujian tu takde tapi ada sesi dengan Ustzh Asni(check bacaan) dan Ust Zawawi :)

kotak ceklat- mana hadiah ceklat:p

Lady Waleane- terima kasih. sebelum nikena tutup kejap:)

Sarah Boutique- alhamdulillah. kakrina doakan awak jugak

DaHLia- terima kasih sebab tulis tau! :)

Rina Salleh said...

wanie- alhamdulillah. cakap thx dekat mama yg mendoakan akak ya :)

Ayeem Jemain- thx :)

xaty- thank u ye

LiFe KaMi-insyaAllah.doakan sama-sama ya

Dauspozi- aah awin pun join masa audition. dia comel :)

Haizatt Abdul- terima kasih sbb sudi tulis. hidup KKDK! *takpasal*

noor afzan- jangan lupa baca selalu :)

Privacy_Resident- kukur kelapa tu comel sebab tu la :)

Kancilbiru- yang lainpun best. cuma rezeki berpihak pada Rina :)

Ummiross- hye orang serawak! terima kasih:P

Cikbelog- lepas nijom kukur sama-sama. tak payah beli santan dah :)

Rina Salleh said...

zuar- terima kasih

¶A.K.I¶- judge tu yg fav i. hihi.

♥ kyu- thank u

Nadia arRumaisha- terima kasih. nanti nadia masuk pulak tau

♥S@R@♥- terimakasih. insyaAllah. mudah-mudahan Allah permudahkan :)

/Dayah//Nurul/- thank u! awin masuk masa audition :)

mRs FaR_eAsT- thanku once again too:p

Faizal@PeJAY- alhamdulillah

نورازريناابوحيري- syukran

- zuriey - terima kasih:)

ardinihumaira - nanti nak pergi baca:)

Beb Firdaus Haji Zainal- tapi takde prince charming datang pun

akuzle- terima kasih. insyaAllah ada. nanti dah confirm rina btau ya :)

aMyErInAiMiE- taksangka jugak ada yg tulis pasal rina:) terima kasih ya

~cik manis~ tu la. nasib baik mimpi manis:)

zu- terima kasih zu

munna- insyaAllah.doakan sama ya :)

Hakim Az- insyaAllah

Mira Hana said...

seronoknye bace cte kak rina..nanti singgah blog mira ye=D

http://mirahanastory.blogspot.com

Peri PiA said...

riri :),kamu layak

http://pia-pinkylita.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html