RSC

Friday, July 2, 2010

Yang terindah, Mia Sara.

Semalam hari paling indah dalam bulan ni. Eh bulan ni baru start sehari kan.

Pagi-pagi bangun dengan penuh semangat. Hari sukan sekolah pun tak rasa semangat macam ni. Bersiap ala kadar, beli hadiah, semangat berkobar-kobar terus ke lokasi! Bila nampak je Mia teruja lambai-lambai tangan. Mia mesti cakap siapa makcik ni? Sebab muka dia senyum takut-takut sambil gigit jari. Tapi bila hulur hadiah pada Mia, dia terus tersenyum lompat-lompat.

"Mia ni sama je dengan dalam TV" sambil belai rambut Mia. "Ni memang yang dalam tv tu la" Mia cakap. OMG Mia, cute nya awak ni! Nasib baik bukan makanan.

The day start with a movie. Masa nak duduk Mia pergi dekat seat yang sepatutnya I duduk. "Mia duduk tengah la". Mia jawab apa tau "Mia nak bukakkan kerusi untuk auntie". Cute gila kan? Oh, Mia nak tengok ZOO sebab nak tengok Mama Lisa. Bila keluar muka Lisa dekat skrin, Mia jerit kecik, "Mama Lisa! Nak Mama Lisa" Comel. Mesti Mia sayang Lisa sangat-sangat. Sambil tengok movie, Mia mengomel sambil main-main kerusi. Comel lagi. Paling best bila Mia nak duduk atas riba masa movie sebab sejuk. "Auntie, boleh tak Mia nak duduk dengan auntie?" Pertama kali pangku budak masa tengok movie. Oh, cair hati dengan budak ni! Lepas movie, makan.


Mia sangat manja! 







RS: Banyaknya nak tulis pasal Mia. Eh, tiba-tiba keluar lagu Yang Terindah dekat playlist masa tulis entry ni. Rindu! Mia!

26 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tgk...
dua2 comel...
;)

eliana_adnand said...

comelnya Mia! :)

bdw, both of u comel.. :)

bestnye kak rina dpt jupe mia.. :)

eliana_adnand said...

comelnya Mia! :)

bdw, both of u comel.. :)

bestnye kak rina dpt jupe mia.. :)

eliana_adnand said...

comelnya Mia! :)

bdw, both of u comel.. :)

bestnye kak rina dpt jupe mia.. :)

ღ.faiez.ღ said...

nape dia comey sgt.tak nmpk cam dak pat taon bila ckp.tp comeyyy..mcm gule2 kapas la...geram sgttt tgk muka comey dia..


beshnye riri dpt dating ngn dia;).

Peri PiA said...

memang indah

Farihah Ahmad said...

tomel nya. nk mia jugak....

:: Feez_Mior :: said...

Dia mmg seorg yg comel dn cerdik.. love mia..

bunga said...

riri, u spend a day with Mia, sangat indah hari you. at last boleh jugak you jumpa Mia kan. hee

:: S.h.U.H.a.d.A :: said...

owh..cute :)

b a m b a m ' s said...

aiyooo..budak2 zaman skang nie...3 thn pon dah petah bercakap lar rina..hehehe

Miro Armyrule said...

mia..lekas membesarnya..abg tunggu nak pinang mia ni...wakakakaka...bergurau

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

eh.. camne leh dapat date ngan mia?

Cherrie Pie Sweety said...

nk date dgn mia gak... jelesnya riri dapat date dgn dia.. tapi dua2 pon sgt comeyyy :)

frwls said...

mama mia!

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

kisah yang menarik diakhiri dengan kesedihan.. :((

eis said...

comel, comel, comel..

[YeOp] said...

Mia Sara Nasuha is a phenomenon. The most popular kid in Malaysia right now I guess.

Shahrul Shaharuddin said...

OMG! Mia sgt comel.. =) manja seperti dalam drama juga ke?

yours
SH

shazika said...

wah wah
comelnya akak dan mia
mau jln2 ngan mia jgk

syu said...

comelnya mia sara...geram2

helmi ibrahim said...

ok, saya dengki.


hahah

[z@ck] said...

wow..
comel..macam mana boleh jumpa mia?

enyheartsdiamond said...

mcm seiras je mia dgn rina.. sweet la both of u..xoxo :D

umie said...

aduhhh...comelnyer dia...dah tengok mia ni...teringin nyer kalu ada anak...hmmm....

Shawl's@ayucinta said...

COMEYNYE mia n rina..sangat2 comey..hope ble ade ank nanti bolehla jad sepetah mia yang sangt2 comey ini..