RSC

Wednesday, July 7, 2010

Tiada yang sempurna

Seronok ke jadi orang yg dikenali? Semua perlakuan seakan terbatas. Salah besar kuman boleh jadi isu negara. Di perbesarkan dan digebang ke sana sini. Dijaja merata. Tapi yang baiknya kalau segala yang baik diikuti ramai. Alhamdulillah.

Secara jujur, Rina nak minta maaf andai ada yang terasa hati, yang tak suka, meluat,  atau apa saja. Mungkin kita tak pernah bersua. Mungkin tak kenal Rina sebenarnya macam mana. Atau apa yang difikirkan. Atau kenapa satu-satu tindakan dibuat. Ada sebab tersendiri. Pada yang kenal tentu tau, saya tak betah campur hal orang lain.

Saya suka teguran dan kritikan membina. Tanda orang sayang dan ingatkan kita. Tak mahu kita tersalah langkah.

Tapi meletakkan nama secara umum atas sesuatu perbuatan atau kejadian untuk tontonan ramai rasanya sangat-sangat menyinggung perasaan saya. Saya mencari kawan dan tak mahu mencari lawan. Andai ada yang tak senang, pergilah jauh-jauh dari menyakiti hati sendiri.

Jangan meletakkan harapan terlalu tinggi pada saya. Kerana saya pun bukan manusia yang sempurna. Saya insan biasa yang tiada apa-apa kerana semuanya pinjaman dari Dia. Yang baik itu datang dari Allah. Yang salah itu kelemahan saya sendiri. 


Tengok, kan tak sempurna. Muka tak semegah mana:p


RS

20 comments:

Peri PiA said...

btl,bukan semua suke dan blh terima cara kita.

riri,pia nak mtk maaf juge jika ade sakitkan hati riri.

love u

zatul.hernani said...

takpe rina.. cantik ape without mekap.. u still look gojes... ;)

SM said...

Btl ckp pia tu.. kita pun mnusia biasa yg dicipta olehNya..Bykkan bersabar ye cik rina..;)

Siti Nur Amalina said...

saba je k.rina...
kalo nk lupekn benda tu..
pg jumpa mia sara...
mst happy balik..
;)

Peminat Katie Holmes said...

chill3x..

~~@lyci@~~ said...

smua org buat silap kan.. lumrah manusia.. be strong gurl..

ehhh, i ada nmpk u ms event chot.. tp segan lah nak tegur hihi.. mmg cantikk... biasa follo u kat FB.. ni 1st time nak pollo blog rina.. i add rina ekkk..

tq..

nurayunni said...

kite manusia biase..

get me said...

i xkenal rina tp selalu follow perkembangan rina, rs minat sgt, suke bile kaum hawa berjaya mcm rina, kadang2 ade org yg iri hati n xsenang dgn kejayaan kt.. harap rina sabar dlm ape jugak dugaan.. wishing u all best wishes.. =^_^=

Cherrie Pie Sweety said...

Whatever it is.. awaklah ratu hati saya eceyyyy :)

Sizuka said...

orang yang dengki dan iri hati dgn kejayaan org lain mmg ada jer kat mana2. macam lalat.

ignore je. k.rina just keep ur head up high gorgeus jerr.
u know urself better than others.


btw, im ur big fans ouh! haha.

enyheartsdiamond said...

saya sayang rina :))

dDhAsNidAr said...

nobody's perfect rina.
i knew it.

Ervina Razali said...

lawa la cik rina..
with 0 without makeup sm je..
yg penting hati..
hati law0 maka law0 la ssorg tuh...
:))

azizilsedek said...

nama pon manusia
like i said before... bersedia je utk semua ni...
wish u all the best!!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm mane nak tahu muka xsemenggah???
muka pon ko tutup...
;)

Rina Salleh said...

pia- thx! tak pernah pun pia:) luff ya too:)

zatul- pinjam sat ja ni:P

SM- ya. takpe. dunia ni share ramai2:)

amalina- ha tulah. rindu dah kat budak ni. minggu ni dgn minggu depan plak busy gler. wuuu~

peminat katie holmes- eh bestnye name:p will do. thx ya:)

lyci- ye saya banyak buat salah. sikit je buat betol:p ala,asal tak tegooo~ tak aci. huhu

Rina Salleh said...

ayunni- ye semua sama. kita tumpang kejap je:p

get me- mungkin salah faham je. takpe. dugaan dunia biasala kan:)

cherrie- ewah. ratu hati? kasi dekat mak title tu. i nak jadi princess je;p

sizuka- oh! im ur big fan tooo! eh ni yg sizuka comel kawan nobita tu kan:p

eny- sayang menyayang~ ;p

Rina Salleh said...

dDhAsNidAr- thx ya! kita manusia bukan tuhan :)

ervina- insyaAllah. berusaha. bukan mudah kan. sama2 doakan utk semua:)

azizi;- tak berapa sedia. thx anyway

mr said...

Bukannya mudah untuk kita memuaskan hati semua pihak rina... banyak² berdoa semoga dipermudahkan babak2 hari mendatang...

hiro said...

syukur..itu penting.

jemput la ke blog gua yg tak seberape femes..hehe