RSC

Sunday, December 27, 2009

memperkenalkan...Muhammad Akif Nazran :)

Aaaaaa.selsema ni kacau la. Tapi nak jugak update blog. Kau bajet kau datang kacau aku takleh update blog eh. Muahahhaa.


Semalam kakyong dah balik rumah lepas sebulan berpantang kat kampung. Eh lupa nak bagitau, kakyong bersalin bulan lepas. Sama tarikh dengan harijadi Ikin. Ikin tu adik I. Abah cakap, nanti diorang mesti berebut sebab harijadi sama. Elehhh. Suka la kan kau ikin, harijadi nak sama.


Okay sekarang mari berkenalan dengan anak buah I..memperkenalkan.... Akif Nazran! Hoyeyyyyy. Welcome to the family baby. Mama love you! Oh ye, Akif panggil kakyong Umi dan Abah. Tapi I dengan Ikin paksa Akif panggil I mama dan Ikin mummy. Hehe (^_^")


Ni Akif masa umur sehari. Tido je keja kau eh  Akif



Okay ni tak gedik. Ni comel. Balik photoshoot terus pergi tengok Akif!



Eh, apsal gelap sebelah ni.
Sebab kau demam kuning lah sayang. Kena letak bawah lampu. Heh


Kacau Akif. Yeayyyyy!


Eh senyap sikit boleh tak? I nak tido ni~


Okay, takpe-takpe. Ada ubi ada batas. Hmmmmmm..


Tengok. Kaki dia kecik je. Elelele


Ini abah saya. Akif yang cakap :)


Sampai kampung, abah excited terus beli kek harijadi untuk Ikin dengan Akif. tengok ada dua lilin. Kecik dengan besar


Sedapnyaaaa. Abah kata taun ni je ikin dapat kek. Taun depan, Akif rebut semua. Muahahhaha



Ala, baru nak bergambar sikit kau dah ngelat eh eh. Tido je. Benci


Botol susu comel. Geram




Baju comel. Itu sudah pasti. Sampai kena beli almari baru nak letak baju kau. Ngade eh


Tido pun nak comel. Ok sekarang I pun nak beli bantal katon ah.






RS : Okay dah dapat keje baru. Baby sitter.



12 comments:

azizilsedek said...

i suke baris yg last skali tu! hahah!

Farhan said...

hai makcik rina!. hahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cumell...

shalyafzan said...

macam kembar laa u n ur sis..hehe

Peri PiA said...

Subhanallah,comelnya baby....geram

RINA SALLEH said...

AS - haha. lepasni i kena kunci kat umah;ppp

paan - ye la paan~ muahahha!

meniti senja -baby comelkan?kan? semua baby comel gerammm tauu~

RINA SALLEH said...

shalyafzan - ala adik bradik biasa la iras-iras beras. heh

pia - kita pun gerammmm!

cik EPAL said...

waaa...dah jadi baby sitter dah..hehe :)

MyeAqma said...

c0ngrates dpt 0rg baru dlm family!
sy ni if dpt ank buah tataw la nk epy ke 0r sedey 0r blur c0z ank buah sy dh ada 28 0rang!! 0k sgt ramai yg if blk umah kami sure mcm nk pecah.
tp tetap epy!

haish rindu kt AJ la plak.. ank buah yg sgt n0ty n bijak!

RINA SALLEH said...

cik epal - biasa la. ini mmg layak jadi babysitter je. uhhuhu ;pp

myeaqma - wahhh ramainye dah 28. mesti macam dah tak rasa excited macam masadapat yg first tu kan. ahahha.kalau rumah i 28 tu agaknye mak i pun pening. heh

mancet said...

sy br jumpa blog rina,slalu pegi kedai depan umah,kakak u rupanye yg tak pakai tudung tu, patutla pelik je,muka sama hehehe

Rina Salleh said...

yang tu adik :)