RSC

Thursday, July 30, 2009

Sebab-sebab kenapa dah lama tak update blog? dalam erti kata lain alasan-alasan si pemalas. haha

Wuuuuuuuu~ Lamanya tak update blog. kenapa? kenapa? okay, okay, rilek eh. Bukan I taknak update blog. Nak! Nak sgt! Tapi........ tak tau nak tulis apa. macam ketandusan idea padahal banyak benda yang boleh nak share. Memang boleh buat buku terus lah kalau tulis semuanya=)


Disebabkan dah lama tak update blog, maka secara rasminya I dah hutang dengan semua orang yang hari-hari singgah ke blog I ni. Uhuh. Maka dengan itu, I denda diri sendiri. Dendanya ialah I kena bagi alasan kenapa tak update blog lama sangat. Padan muka!! Eh alasan ni pun boleh jugak anda guna kalau dah lama tak update blog. Tapi buat macam alasan sendiri okay, jangan nak kata I yang ajar. I cuma cadangkan je;p


1. Hari-hari ada cerita tapi terlalu HOT oh. Tapi takut kalau I update nanti ada yang marah baca terus taknak bukak blog I lagi nanti. LOL;p


2. Setiap kali nak update blog, bila I bukak je blog, maka setiap kali tulah ada orang BUZZ I di ym. Nak taknak I kena la layan ym dulu. terus dah tak sempat update blog. =.=


3. Siang kerja kan, so malam je ada masa nak update. Tapi malam pulak i sibuk nak reply email atau pun nak pack selendang pelanggan. Kadang-kadang sampai tersengguk-sengguk. Pagi-pagi bangun ada eye bag. Huhu


4. Malam pulak kalau I ada kat rumah je baru I boleh dapat update blog. Tu pun kalau ada kat rumah.


5. Kadang-kadang dah bukak blog, dah semangat nak taip tapi tiba-tiba tak tau nak update apa. Tiba-tiba macam dah hilang ingatan apa yang semangat sangat nak citer tu. uwaaaaaaaaaaa~


6. Oh i pernah tulis panjang-panjang. Konon-konon nak update blog dengan cerita I yang dramatik. Sekali tengah teruja taip tu (I taip dalam word doc) tiba-tiba black out! Wuuuuuuuuuuuuuuuuu~ geram tau tak! werfghjkl! Habis tak save semua dah hilang. Nak taip lagi sekali, kirim salam je la kan.


7. Tengah I nak update blog, bos datang. terus tutup. Haha. Siapa suruh kau update kat ofis??! Hahaha


8. I memang nak update cerita hari-hari. Kalau boleh apa jadi tiap-tiap hari I nak tulis. Macam cerita I sesat kat Pandamaran Jaya masa nak pergi Kota Tinggi, eh Bukit Tinggi. huhu. Kakak tu dah salah bagi I direction. Dia kata kiri, i pergi kiri terus masuk kawasan kampung. wuuuuuu~ Masa tu muka dah merah takut woooo takut! Okay dah cukup iklan, lain kali I sambung story ni.


9. Oh, tiba-tiba jadi segan nak update blog. Sebab mungkin abah baca blog I. MUNGKIN. sebab abah selalu view LOVELYAUSTERE. Abah selalu tanya- kenapa selendang dalam blog tu tak masukkan yang baru lagi? -ermmm blog tu kan link to personal blog I. jadi mungkin abah baca blog I. Sebab tu abah selalu tau je apa I buat. Grrrrrrrrrr. Takde privacy la camni. Abah kalau baca ni, buat-buat tak tau je okay;)


10. I terfikir ada tak alat yang boleh taipkan apa I nak tulis? Malas nak taip. ehehehe.



Rina Salleh : Makcik I pun baca blog ni.tsk

1 comment:

Peri PiA said...

dear riri alasan2 ape pon,riri ttp mencuit hatiku.
funny