RSC

Tuesday, May 19, 2009

tiba-tiba melayan jiwang lagu ST12 Puspa

Owh sejak-sejak balik Medan ni asyik layan lagu-lagu indonesia je. Somehow terasa macam diri ada connectivity dengan indonesia. Eh memang lah ada kan. I kan keturunan orang banjar. Ok mengaku jujur ni. Tiba-tiba terasa semangat ke-indonesia-an yang tinggi dalam diri. Iqa baca ni confirm gelak tak mengaku sepupu terus. tsk.


Ok salah satu lagu yang addicted sejak balik Medan adalah lagu Puspa. Lagu ni macam mana nak cakap eyh. Lagu ni tak lah sedap yang sampai kalau tengok vokalis dia terus pengsan. Tapi lagu ni comel. Ok, comel! Tapi lagu ni macam ada tak bagus la jugak. Sebab ada ke suruh orang break sebab nak couple dengan orang tu. Erm tapi mungkin boleh dimaafkan dan diterima akal kalau dah bf dia memang macam hampagas. Memang lah patut. haha. Actually dah pernah dengar lagu ni, tapi masa kat Medan dengar balik tiba-tiba teringat ada orang pernah dedicate lagu ni kat I. auuwwww~


Okeh nak dengar lagu ni pergilah download sendiri ye. Eh jangan-jangan. Pergi beli cd yang original okeh. I tak suruh pergi beli cetak rompak. I tak salah. tak. tak. Ni ada lirik je.



ST 12 – Puspa

kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu

kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

[reff]
jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

back to reff


Rina Salleh's: lagu-lagu St12 yang lain pun best. layan lah jugak. tak percaya? pergi lah dengar sendiri wehhh

11 comments:

ynadona said...

riri syg lagu ni memang best..tp lagu kangen band dan numata pergh lagi best auww...

:: Miss Naddy :: said...

cik rina..kaalu sudi send la gune YM ek..sy x sempat nk download lagu la..taht day punya laggu pun x lagi...lagu afgan =( sgt sedey...bz ngan jaga exam serta tiada mood utk bekerja..huuuh

eyra NadzeyRa said...

kakak..suke lgu ni jgk..mle2 dgr kwn laki nyanyi,trus crik kt youtube..lgu dia yg len pn best jgk..sume pn best....xb0sn dgr byk kli...hee~~

chipsmore said...

sy mmg minat st12,,
try denga jgn pernah berubah..
mmg bestt..
jalan terbaik..
cinta jgn d nant..
xdpat apa2..
saat terakhir best gilee..

sume lagu dy besr2x la sng cite..
ahaha..

sis..
cane ea nk masuk dara 2??
cam beminat lak..
pe syarat2x dy ea??

chipsmore said...

sy mmg minat st12,,
try denga jgn pernah berubah..
mmg bestt..
jalan terbaik..
cinta jgn d nant..
xdpat apa2..
saat terakhir best gilee..

sume lagu dy besr2x la sng cite..
ahaha..

sis..
cane ea nk masuk dara 2??
cam beminat lak..
pe syarat2x dy ea??

@renim said...

Hye kak riri,lame menghilang....
lagu nie memang best kite suke dgar rangkap 1st!! comel sgt... cam kak riri..huhuhuhu..

suezensuzanna said...

terus donlot lagu nih...sebab nk dengar:D

eis kamil said...

rina, tepek la byk2 gmbr2 kat medan dlm blog ni buat tatapan orang yg tak pernah gi medan..setakat medan selera tu pernah la sampai..eheh.

nikolasaswad said...

aku kurang memahami...sebab aku tidak terlalu jiwang....

~Am Sya~ said...

ST 12 mmg besh!!

2-2 album dier mmg beshh!!

sgt sukerr!!

s.k.j plg bestt!!

KELALANG said...

mmg layan ini lagu
agak2 bole dangdut tak?
haha