RSC

Tuesday, April 28, 2009

Alasan – alasan yang MACAM LOGIK tapi cikgu tak pernah ajar kat sekolah

Mungkin ada yang pernah berdepan dengan situasi macam ni. Tapi mungkin lah korang punya cerita lain kan. Takda lah mengarut sangat macam cerita Rina ni. Tapi cerita ini sekadar hiburan semata-mata. Takda berkaitan dengan sesiapa okay.



-----------------------------------------------------------------
SITUASI 1
Rina: Eh, U tak pakai tali pinggang, kang kena saman.
Kawan: Eh, dah pakai dah.
Rina: Tu belum lagi tu.
Kawan: I pakai tali pinggang dah kat seluar nih. Ok lah kan? Hahahahaha
Rina: Tsk *_*


-----------------------------------------------------------------
SITUASI 2
Rina: Cepat pakai seat belt, I nak drive nih.
Kawan: Ala, I baru je gosok baju nih. Lama tau gosok. Kang kedut-kedut balik. Bencilah.
Rina: Ha, senang tak payah pakai baju. LOL;p


-----------------------------------------------------------------
SITUASI 3
Polis: Masa memandu tak boleh telefon. Tunjuk lesen cik.
Rina: ermm. urgent ni encik. Terpaksa angkat.
Polis: Pakai lah hands free lain kali. Saya boleh saman awak macam ni
Rina: Ermm pakai tudung macam susah je nak pakai hands free kat telinga ni (alasan sambil mata terkebil-kebil)
Polis: Nah sign autograph ni.
Rina: uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;(

-----------------------------------------------------------------
SITUASI 4
Polis: Awak memandu laju tadi. Mintak lesen?
Rina: yeke. Saya bawak 80km/jam je.
Polis: Rekod ni 130km/jam
Rina: Eh bukan kereta saya kot. Maybe kereta depan saya. Dia laju sangat tadi jadi kamera tu tak sempat rekod no plat dia. Rekod no plat saya sebab saya betul-betul belakang kereta dia. (cerita sambil buat muka bersungguh-sungguh)
Polis: kereta apa?
Rina: Ermmm, kancil
Polis: (Kerut dahi)
Rina: Eh kenari, Eh Eh..
Polis: Pandangan tajam
Rina: (Kantoi!)
Rina: Owh mungkin meter kereta saya rosak agaknya. Hisshhh. Time nilah jugak nak rosak meter ni. (sambil ketuk-ketuk meter kereta)
Polis: Merenung lagi tajam dengan misai tajam melentik
Rina: (mati akal) yelah yelah nah lesen



Rina Salleh's: Memanglah alasan ni cikgu tak ajar kat sekolah sebab memang tak boleh pakai pun! Eh eh, lepas ni jangan mengada-ngada nak tiru lepas tu salahkan Rina bila kantoi guna alasan ni cakap sebab baca kat blog Rina. Babap nanti!

11 comments:

ynadona said...

harus copy paste idea ni nanti bila perlu hahaha..tapi kan riri kita memang selalu je guna alasan no1 tu bila beliau suh kita pakai tali pinggang..mantop...

eis kamil said...

*clapping

afy sufy. said...

hahaha
kakak bolela pkai idea2 ni
sbb kakak cantik
smua pulis2 trapik terpegun
hahhaa
siap mntk otograph lgi
:)

suezensuzanna said...

suke situasi handsfree tuh....bgs bgs

Leezan Alee said...

hahaha~ pandainye!! ;)
tp kan Leezan skema sket,masuk kete jer mesti sebok nak pkai seat belt..gagaga~ (^_^)_v

Farhan said...

hahaha..ko nih klaka la rina..*cough*cough*

riri said...

ynadona - ahaha. no 1 tu mmg slalu je org gune! tensii. haha;p

eis - clap clap;)

afy - takda maknanya syg. autograph tu kena keluarkan duit. haihhhh

suezensuzanna - hihi. mmg ssh kan;)

leezann -mwahhh~

.Anna. said...

erkkk teringat yg saye penah dapat 'surat cinta' dari ngan pak cik pak gad utm.uhuhu

firdauz said...

ape lah ko ni makcik.. slaku cikgu ko.. malu aku bace alasan2 ko... haih~ dah dah.. pg sambung blajo balik!

SuFy said...

haluw, ske tgk pompuan cntikkk..heee....

eyra NadzeyRa said...

eeeeeeeee.....kakak chumellllllll.....mcm babyd0ll....hee ~~ (^_^)