RSC

Saturday, June 7, 2008

home sweet home

owh alhamdulillah dah selamat sampai kat umah;)


owh, semalam otw blk kl without planning. rase macam nak balik lgpun sehari sebelum tu dah call abah bgtau nak balik. pagi after jumpe supervisor trus blk umah ngan Amal amik barang2 then terus menuju ke Sri Putri mencari tiket. but suprise tiket da habis!! lupe plak sabtu ni cuti besday Agung.


duhhh! pusing2 carik tiket sementara Amal tunggu dalam kete sebab takde parking. adala tiket kul 12.30 tghari. mase tu dalam kul 12tghari. tp pon tiket tuh rege die rm50!! double dr biase sbb biase dlm rm25 camtuh je. pastuh ade org nak beli tiket tu. haihhh! da telepas;( pastuh pusing2 lagi dpt la tiket kul 4.30ptg rm40!! alasannye sbb hg minyak da naik. weiiii, cekik darah btol! seb baek sbb mmg nak blk byr je la utk tiket tu.


memandangkan baru pkl doblas lebih, so kitorang(ngan Amal) g Jusco mkn kat Oldtown Coffee-nasik lemak special. sambil tuh bebual2 sampai la da kul2. pastuh blk umah melepak2 sambil sempat tido jap;))


pukul 4.00 trus g sri putri balik tggu bas. dah la ramai giler org. mase naik bas tuh seat sebelah ade sorang mamat ni. alamak! muke ensem tapi macam sombong je. lantak le. malas nak layan. tgh dlm perjalanan tuh, kat seat depan tuh ade sorang baby dlm umo setaon kot. mak dia bedirikan dia kat kerusi. budak tuh pompuan tapi pndang je kat mamat sebalh ni yg dok rajin melayan dia sambil wat2 muke. tekekek-kekek budak tu gelak;) hai budak kecitt pon pandai.. nak yg hensem je.


pastuh tetibe mamat seblah ni tego tanye "sampai KL agak2 kul bape er?" dari situ kitorng pun bebual2. budak ni upenye bkn asal KL. nak g rumah akak die kat Bandar Tasik Selatan yang aku pun tak tau mane letak lokasinye. ahhahaa;p dia ni bdk UTM amik kos Marine. dalam bual2 tu rupe2nye dia ni same matrik dulu cuma dia jnr setaon. kecik je dunia ni;) kitorang pun bebual pasal zaman matrik sampai la ke isu semase. sampai KL terpisah terus masa kat pudu.


owh, lupe plak. dalam pejalanan tu ada nampak accident. accident tu kat sebelah jalan lagi satu menuju ke Johor. jam gilerr woooo! accident tu antara lori kontena ngan lori tank minyak. lori kontena tu terbalik kat lane kanan langgar belakang lori tank minyak tuh. ada kesan terbakar sikit pastuh ada bomba jugak kat situ. fuhhh! nasib baik lori tank minyak tu tak meletup ke ape.


sampai je kat pudu trus pusing2 cari tempat duduk. owh ramainya manusia kat situ. haa, nasib baik jumpa tempat duduk sbb Chiqie pon tengah otw. lepas Chiqie amik je kitorang terus gerak Rynessa makan kat situ;)


sekarang nih tengah merehat2 kan diri di rumah. weeeeeeeee*


Btw, next week I'll launch a new blog selling SELENDANG/TUDUNG as my Friendster will be keep as personal profile of mine;)

2 comments:

kaisu said...

da tentu abby tu pmpn..
tentula dier nak manja2 dgn lelaki..
xkanla ngan pmpn plak..
huhuhuh..

riri said...

baby pun memilih. hoho!